söndag 1 december 2013

Recept på hundkexen

Här trodde jag att det skulle gå bra att lägga ut bilder på hundgodis utan recept, men det gick inte :-)
Här kommer de:

Kakor för vackra tänder

150 gr fullkornsvetemjöl

150 gr vetemjöl

100 gr fiberhavregryn

30 gr ister

2 msk rapsolja

3 msk mjölkpulver

2 dl osaltad hönsbuljong

Vetemjöl, till utbakning

Solrosfrön, att vända kakorna i

 

Ugn 200 grader

Rör samman mjöl, havregryn, ister, rapsolja och mjölkpulver. Tillsätt hönsbuljong och arbeta ihop till en väl sammanhängande deg. Tillsätt ev lite vatten om det skulle behövas.

Dela degen i matskedsstora bitar och forma dem till knubbiga rullar på ett mjölat bakbord. Vänd rullarna i solrosfrön.

Lägg rullarna på en bakplåt, klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i 40-50 minuter. Stäng sedan av ugnsvärmen och låt kakorna torka i ugnen några timmar.

 

Hundkex

450 gr fullkornsvetemjöl

170 gr havregryn

30 gr ister

1 msk tistelolja (jag hade linfröolja)

40 gr riven parmesan

4 dl osaltad hönsbuljong

3 morötter

 

Ugn 160 grader

Rör samman mjöl, havregryn, ister, olja och parmesan. Tillsätt hönsbuljong och rör samman till en deg.

Riv morötterna fint och arbeta in dem i degen. Kavla ut den på ett mjölat bakbord till ca ½ cm tjocklek. Skär den i romber, trekanter eller fyrkanter med en vass kniv.

Lägg kexen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper . Grädda dem i den varma ugnen i 40-50 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt hundkexen torka i ugnen.
 
(Hundkokboken, 2009, Tukan förlag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar