Här kommer de:
Kakor för vackra tänder
150 gr fullkornsvetemjöl
150 gr vetemjöl
100 gr fiberhavregryn
30 gr ister
2 msk rapsolja
3 msk mjölkpulver
2 dl osaltad hönsbuljong
Vetemjöl, till utbakning
Solrosfrön, att vända kakorna i
Ugn 200 grader
Rör samman mjöl, havregryn, ister, rapsolja och mjölkpulver.
Tillsätt hönsbuljong och arbeta ihop till en väl sammanhängande deg. Tillsätt
ev lite vatten om det skulle behövas.
Dela degen i matskedsstora bitar och forma dem till knubbiga
rullar på ett mjölat bakbord. Vänd rullarna i solrosfrön.
Lägg rullarna på en bakplåt, klädd med bakplåtspapper.
Grädda dem i 40-50 minuter. Stäng sedan av ugnsvärmen och låt kakorna torka i
ugnen några timmar.
Hundkex
450 gr fullkornsvetemjöl
170 gr havregryn
30 gr ister
1 msk tistelolja (jag hade linfröolja)
40 gr riven parmesan
4 dl osaltad hönsbuljong
3 morötter
Ugn 160 grader
Rör samman mjöl, havregryn, ister, olja och parmesan.
Tillsätt hönsbuljong och rör samman till en deg.
Riv morötterna fint och arbeta in dem i degen. Kavla ut den
på ett mjölat bakbord till ca ½ cm tjocklek. Skär den i romber, trekanter eller
fyrkanter med en vass kniv.
Lägg kexen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper . Grädda
dem i den varma ugnen i 40-50 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt hundkexen
torka i ugnen.
(Hundkokboken, 2009, Tukan förlag)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar